4 Langkah Mudah Trading Forex - CariPips.com

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Main Forex Puteri Balqis Nak Main Forex? - YouTube Netizen Terkejut Jawapan Puteri Balqis Nak Main Forex Dengan Duit Bantuan RM100,000 ✅ “Dapat Bantuan RM100,000 Nak Main Forex” Reaction: Dapat bantuan 100 ribu nak main forex - Puteri Balqis Main Forex Guna Wang Sumbangan, Ibu Puteri Balqis Mula Bersuara

Tak Sangka Jawapan Nak Main ‘Forex’ Dik3cam Netizen, Puteri Balqis Tutup Akaun Instagram Posted By: Sinar Viral January 21, 2020 Kenyataan k0ntroversi yang dikeluarkan pelakon cilik Puteri Balqis menerusi video di laman Youtube seorang ahli perniagaan kosmetik terkenal telah [email protected] persoalan dan [email protected] netizen. Istilah ‘main’ saham dan ‘main’ forex masih lagi digunakan sampai sekarang. Tak tahu siapa yang mulakan. Benda yang serius ini kalau dibawa ‘main’, memang tak ke mana. Jadi berhati-hati dalam setiap patah yang keluar dari mulut kita. Oh ya, kali ini nak bercerita tentang perbezaan di antara kedua-dua instrumen ini. Mari kita kupas ... I am just Cara Nak Belajar Main Forex now getting profitable with them. That's what most people say, but a few people I know are doing awesome! All you have to have Cara Nak Belajar Main Forex is a decent strategy and stick to your rules! The main reason so many fail at binaries is because they treat it like gambling. Cara Main Forex Dengan Betul – Teknikal Analisis. Ada bermacam cara untuk sukses dalam teknikal analisis. Ada yang suka guna moving average, ada yang gunakan naked chart, ada yang gunakan bolinger band. Daripada banyak-banyak teknik dan teknikal analisis ini, memang kena ikut kepada teknik yang anda selesa dan jangan berhenti sampai jumpa teknik yang sesuai. Apapun, kesemua teknik dari ... Main Menu. Belajar Forex. Saya Pernah Jadi Newbie Forex…Kesilapan Untuk Dielakkan Dalam Forex. October 15, 2014 October 2, 2019 - by Shahrul - 1 Comment. Peringatan: Forex Trading satu bidang yang berisiko tinggi. Jika anda ZERO ilmu, anda akan kerugian duit dengan cepat. Klik di sini jika anda masih BARU dalam Forex dan perlu BIMBINGAN. Saya pun pernah jadi NEWBIE seperti anda. Saya tau ... Ramai yang bertanyakan kepada saya berkenaan “cara mudah trading forex”, “cara main forex”, dan seumpamanya. Isunya mereka masih belum faham apa itu Forex trading walaupun telah cuba membaca bab belajar Forex. Memang saya akui banyak bahagian nak kena belajar. Jadi saya buat keputusan menulis tutorial khas di blog ini untuk memberi gambaran kasar bagaimana urusniaga Forex dijalankan ... Tak boleh main lompat-lompat (skip) atau terjun macam tu jer. Masalah utama pemula atau trader baru adalah tak sabar nak tengok graf (chart) dan terus trading. Ilmu basic masih belum cukup. Bila loss terus salahkan Forex penipu, sedangkan puncanya adalah diri sendiri. Forex jika kita lihat on paper memang nampak senang. Tapi realitinya agak susah. Berapa lama belajar forex? Kejayaan takkan ... Panduan cara bermain forex dari pemula sampai menjadi seorang trader sukses. Banyak pengetahuan dan tips dari mengenal sejarah forex, indikator forex, metatrader, setting indikator yang menguntungkan, analisis pasar forex dan masih banyak lagi. Sebetulnya cara bermain forex ada banyak sekali jalan yang bisa ditempuh oleh pemula. Skip to main content; Skip to primary sidebar; Skip to secondary sidebar; Skip to footer; Rahsia Hebat Pedagang Internet Internet Untuk Semua. Home; About; Direktori Malaysian Di Mesir; Pandangan Jauh; Rahsia Hebat; Sebalik Tirai ← E-Books FOREX Versi Bahasa Malaysia. Ekonomi dunia diramalkan menyusut → FOREX: Bagaimana Nak Mulakan? Aug 26. Posted by 1Malaysia. Macam mana nak mula FOREX ni Macam mana nak belajar main forex. Forex & CFD untuk Saham, Indeks, Minyak, Emas oleh Make a huge profit by copying professional traders. Apr 19, teknik trading pola dasar candle analisa forex, Lower Manhattan. XM mengakui bahawa mereka nilai kecekapan dagangan dan mahu menyediakan Sekali lagi saya katakan bahawa anda tidak boleh menjadi kaya dalam satu Para pengusaha opelet cepat menjadi kaya ...

[index] [10745] [23167] [3758] [1797] [21181] [7514] [25779] [21506] [5336] [22385]

Main Forex Puteri Balqis Nak Main Forex? - YouTube

Puteri Balqis Nak Main Forex? - Duration: 16:53. Hanzo Shadowcodes 77,880 views. 16:53. Modal Free $100 US DOLLAR Untuk Mula Trading Forex - Moshed Tutorial - Duration: 23:53. ... 🚩Try This Strategy!🔔 Sign up to Get 💰Profit Offers💰👉 https://bit.ly/2Q2FvmG 🚩Automated Binary Options Trading Software 👉 https://bit.ly ... Main Forex Guna Wang Sumbangan, Ibu Puteri Balqis Mula Bersuara . . jangan lupa like share dan subscribe untuk lebih banyak berita dan video menarik setiap hari Caprice Sindir Aliff Syukri Beri Derma Pada Puteri Balqis, Kalau Betul Nak Sedekah, Tak Payah Soal - Duration: 1:35. DURIAN MERAH 13,759 views Puteri Balqis Nak Main Forex? - Duration: 16:53. Hanzo Shadowcodes 108,991 views. 16:53 "KISAH SEBENAR" Dugaan Perit Perjalanan Hidup Puteri Balqis !! - TV Terlajak Laris - Duration: 17:06. ...

http://arab-binary-option.simpscholeth.ml